Go2Orlando.nl
Disney's Epcot, Orlando
Disney Epcot
Epcot
Epcot ("EPCOT Center" van 1982 tot 1993) is een pretpark in het Walt Disney World Resort in Lake Buena Vista, Florida. Het was het tweede pretpark binnen dit resort, wat geopend werd op 1 oktober 1982, en is qua oppervlakte (121 hectare) twee keer zo groot als het eerste park van het resort, het Magic Kingdom. In 2010 werd het park bezocht door maar liefst 10,82 miljoen bezoekers, wat het park op de vijfde plaats zette van het meest bezochte park ter wereld. Het park is het meest educatieve park van het Walt Disney World Resort, door alle educatieve attracties waar men kan leren over de toekomst en de geschiedenis van de mens.

Symbol
Het belangrijkste gebouw in dit park is de witte bol. Tot 2007 was deze bol bekleed met een toverstok in de hand van Mickey Mouse en de letters "Epcot". In deze bol zit Spaceship Earth, een attractie waarbij er een leerzame tocht door de communicatiewereld wordt gemaakt. Oorspronkelijk zou dit geen park maar een heuse stad worden, met scholen, kerken en een stadscentrum. Dit idee werd na het overlijden van Walt Disney geannuleerd. Roy Oliver Disney (de broer van Walt Disney) zag dit niet zitten en heeft het hele stad-idee omgevormd tot een leerzaam park. De naam van het project is wel hetzelfde gebleven.

Betekenis
EPCOT staat voor:
"Experimental Prototype Community Of Tomorrow" ofwel "Experimenteel Prototype Gemeenschap van Morgen".
Maar je kan er ook van maken:
"Every Person Comes Out Tired" ofwel "Ieder Persoon Komt Er Moe Uit", en dat is echt zo, het is een mooi park met vele leuke attracties, en elke avond een mooie vuurwerk en laser show.

Future world en World show case
Het park bestaat uit twee grote gebieden: Future World en World Showcase.

In Future World vind je tentoonstellingen zoals het Universe of Energy waar wordt uitgelegd hoe de verschillende bronnen van energie tot stand zijn gekomen.

World Showcase is gelegen rond een meer World Showcase Lagoon genoemd. Er zijn paviljoenen van elf verschillende landen te zien, met attracties, winkels en eetgelegenheden uit het desbetreffende land. Zo kun je bijvoorbeeld in het China Paviljoen Chinese acrobaten bezig zien, in het Noorwegen Paviljoen kun je een tour maken met een Vikingschip in de attractie Maelstrom, In Canada een 360 graden bioscoop bezoeken en in Mexico een boottocht maken. Op dit meer speelt zich elke avond IllumiNations: Reflections of Earth af, een groots opgezette water-, laser- en vuurwerkshow.

Future World
Attracties binnen Future World hebben alles te maken met techniek, aarde, ruimte, communicatie en uitvindingen. Spaceship Earth - In de gigantische geosphere (tevens icoon van het park) bevindt zich Spaceship Earth. Deze attractie laat de gast de geschiedenis van de communicatie zien. Vele animatronics laten communicatie zien van rotstekeningen tot de moderne communicatie.

Universe of Energy - In Universe of Energy kun je Ellen's Energy Adventure zien. Samen met Ellen DeGeneres gaat de bezoeker terug naar de tijd van de dinosauriërs en leert hij hoe de energie die wij gebruiken toen is gevormd. De attractie is een mix van film en animatronics.

Mission: SPACE - Naast de vrij extreme spacesimulator Mission: SPACE, waarbij de bezoeker naar Mars gelanceerd wordt, bevindt het Advanced Training Lab zich ook in het paviljoen, waar allerlei informatie wordt gegeven over het heelal.

Test Track - In de hoofdattractie, Test Track ervaart de bezoeker hoe het is om een crash test dummy te zijn.

Innoventions - Verdeeld over de gebouwen Innovations East en Innoventions West, geeft dit paviljoen informatie over de techniek in de huidige maatschappij. Er wordt verteld over het behoud van het milieu, men kan via robots muziek maken, en er wordt over brandveiligheid onderwezen.

The Land - In dit paviljoen vind je de attractie Soarin', waarbij je als paraglider over het Californische landschap vliegt. Daarnaast kun je alles te weten komen over planten en het kweken hiervan in Living with the Land. Tenslotte laten karakters van de Lion King je het een en ander zien over de Circle of Life middels een film.

Imagination! - In het Imagination!-gebouw bevinden zich de 4D-film Honey I shrunk the Audience, de darkride Journey into Imagination with Figment en The Kodak What If Labs, waar je alles kunt leren over het vastleggen van beeld.

The Seas with Nemo and Friends - In dit paviljoen kun je kijken naar een aquarium in de darkride The Seas With Nemo and Friends, waar het lijkt alsof de personages uit de film Finding Nemo gewoon in dit aquarium rondzwemmen middels speciale projectietechieken. Ook kun je in de interactieve film Turtle Talk with Crush praten met het personage Crush, eveneens uit de film Finding Nemo.

World Showcase
In World Showcase kun je van Canada naar Mexico reizen terwijl je door Marokko, Frankrijk en Italië loopt. Elf landen hebben hier een paviljoen, waar typische bezienswaardigheden, entertainment, eten en cadeaus uit die regio te vinden zijn. Sommige landen hebben nog een attractie, zoals Canada, Noorwegen, China, The American Adventure, Frankrijk en Mexico.

Landen:
Mexico, Noorwegen, China, Duitsland, Italië, VS, Japan, Marokko, Frankrijk, Engeland, en Canada.


.... de Orlando website met de meeste links.
  © 2018 Go2Orlando.nl  

Linktravel.nl | Travelaroundtheworld.nl | Go2Orlando.nl