Go2Orlando.nl
Disney's Magic Kingdom, Orlando
Disney Magic kingdom
Magic Kingdom
Het Magic Kingdom is een pretpark in het Walt Disney World Resort in Lake Buena Vista. Het was het eerste park binnen dit resort, het werd geopend op 1 oktober 1971. De populariteit valt af te lezen aan de bezoekcijfers, in 2010 werd het park bezocht door maar liefst meer dan 16 miljoen gasten, wat het tot het meest bezochte pretpark ter wereld maakte.

Omdat het park gebouwd en ontworpen is door de WED Enterprises, nu beter bekend als Walt Disney Imagineering, zijn de verdeling, attracties en decoraties bijna gelijk aan Disneyland in Anaheim.

Toewijding
Hoewel er geen officiële spreuk is voor het Magic Kingdom, heeft Roy O. Disney een uitspraak gedaan over het park, die nu in de poorten van het park geplaatst is:

Walt Disney World is a tribute to the philosophy and life of Walter Elias Disney... and to the talents, the dedication, and the loyalty of the entire Disney organization that made Walt Disney's dream come true. May Walt Disney World bring Joy and Inspiration and New Knowledge to all who come to this happy place... a Magic Kingdom where the young at heart of all ages can laugh and play and learn together. — Dedicated this 25th day of October, 1971. Roy O. Disney

Geschiedenis
De bouw van het park begon samen met de bouw van het gehele Disney World resort in 1967, na de dood van Walt Disney. Walt Disney was echter al jaren voor zijn dood bezig met het plannen van de bouw van dit resort. Het Magic Kingdom werd een kopie van het al bestaande Disneyland in Anaheim, maar in dit park wilde Disney zijn ontwerpen en decoraties verbeteren. Volgens een verhaal zag Walt Disney eens een cowboy vanuit Frontierland naar de personeelsingang in Tomorrowland lopen. Een cowboy in Tomorrowland kon Walt niet aanzien, en daarom had hij het idee om onder het Magic Kingdom-park tunnels te bouwen, waar het personeel kon lopen. Er was echter een probleem: omdat het moeras-achtige gebied in Florida te natte grond bevatte, konden er geen ondergrondse tunnels worden gebouwd. De oplossing was het bouwen van tunnels boven het grondoppervlak, en daar vervolgens het park op te bouwen. Dit is de reden dat het park zo ongeveer 30 meter hoger ligt dan het grondniveau. Om deze verschillen in hoogte op te lossen, werd modder uit het Seven Seas Lagoon, wat net kunstmatig aangelegd werd, gebruikt. Later zijn hier bossen op gegroeid. Echter, toen het park uitgebreid werd, konden hier geen tunnels onder worden gebouwd. Daarom lopen de tunnels alleen onder het deel van het park wat er al vanaf het begin lag. Magic Kingdom bevat het grootste tunnelnetwerk van alle parken. De naam die Disney aan deze tunnels gaf was utilidors, een samentrekking van de Engelse woorden utility (Nederlands: nut) en corridor (Nederlands: gang).

Opening
Opening of the Magic Kingdom in Walt Disney World Resort Orlando in 1971 Eindelijk was het dan zover, het park opende op 1 oktober 1971, als enige park in het resort. Samen met het park openden ook twee hotels, het Disney's Polynesian Resort en het Disney's Contemporary Resort. Het park bevatte toentertijd 23 attracties, 3 originele, en 20 kopieën van Disneyland in Anaheim. Later werden hier nog attracties aan toegevoegd, zowel kopieën als originelen. De attracties werden opgesplitst in 6 parkdelen, hiervan waren 5 hetzelfde als in Disneyland in Anaheim. Liberty Square werd het nieuwe, originele parkdeel. Dit deel stond op de planning voor Disneyland Anaheim, maar werd daar nooit uitgevoerd. Sinds de opening van het park is het park nog maar 4 keer gesloten geweest, namelijk op de aanslagen op 11 september 2001, en bij hurricane Frances, Charlie en Wilma.

Naamsverwarring
Omdat het park bijna gelijk was aan het park in Anaheim, ontstond er wat naamsverwarring. The Magic Kingdom werd gebruikt als een onofficiële bijnaam voor het park in Anaheim, voordat het Walt Disney World Resort gebouwd was. Hoe dan ook, de officiële bijnaam voor het park in Anaheim is The Happiest Place On Earth. De bijnaam voor het Magic Kingdom in Florida werd hetzelfde. Ondanks de verwarringen hebben de tickets van het park altijd het opschrift The Magic Kingdom gehad. In 1994 werd de parknaam dan toch officieel omgedoopt tot The Magic Kingdom Park, en bleef het park in Anaheim gewoon Disneyland heten.

Fantasyland 2012
Op 12 september 2009 werd op de D23 Expo aangekondigd dat vanaf 2012 zou worden gestart met de verbouwing van het huidige Fantasyland, die vier jaar in beslag zou nemen. Het hele pretparkdeel zal van de kaart worden geschrapt, en vervangen worden door een geheel nieuw Fantasyland, wat in geen enkel opzicht lijkt op het huidige. Dit zal de grootste verbouwing worden in de geschiedenis van de Disney-parken. Hierbij wordt als hoofdthema Disney Princess genomen, en is het hoofddoel dat je deze prinsessen kunt ontmoeten in hun eigen fantasie-wereld. Het gebied zal worden opgedeeld in onderstaande thema's.

In eerste instantie waren de plannen om in het nieuwe gebied het Cinderella's Country Chateau (het nagebouwde landhuis uit de film Assepoester met meet en greets met personages uit de film) en het Sleeping Beauty's Cottage (het boshuisje uit de film Doornroosje met meet en greets met personages uit de film) te bouwen. Later zijn deze plannen gewijzigd naar één themagedeelte dat gethematiseerd wordt naar de film Sneeuwwitje en de zeven dwergen.

Seven Dwarfs Mine Train - De mijn uit de film Sneeuwwitje en de zeven dwergen waar de dwergen werken, wordt nagebouwd in het park. Hierbij kunnen de bezoekers in een achtbaan een ritje door de mijn maken. In de mijn zijn verschillende personages uit de film te zien.

Belle's Village - Het dorpje waarin Belle woont, is nagebouwd naar het dorpje uit de film, samen met het kasteel van het Beest. Door allerlei licht- en geluidseffecten word je in het huisje van Belle getransformeerd naar het kasteel van het Beest, waar je zelf mee mag spelen in de 'film' en het avontuur kunt herbeleven. In het kasteel van het Beest is ook een dinnershow te vinden in het restaurant Be Our Guest. In het dorpje zelf staat een fontein van Gaston, een personage uit de film, en is zijn stam te vinden.

Ariel's Adventure - In een rotspartij bevindt zich een darkride, The Little Mermaid: Ariel's Undersea Adventure, waarin het verhaal van kleine zeemeermin naar de film van Disney wordt uitgebeeld.

Dumbo's Circus - De al bestaande attractie van Dombo wordt verplaatst en verdubbeld, en er wordt een grote circustent omheengebouwd. De attractie Goofy's Barnstormer wordt opnieuw gethematiseerd en hernoemd tot The Great Goofini, zodat hij beter in het thema gaat passen.

Transport
Omdat de parkeerplaats voor het park meer dan 1,5 kilometer verwijderd ligt, was transport vanuit de organisatie van het resort onmisbaar. Daarom werd er een monorail aangelegd van het park naar de parkeerplaats. Ook kun je nu met de ferry over het Seven Seas Lagoon naar de parkeerplaats toe varen. Het resort beschikt over 3 ferry's, met elk een andere kleur. Ze dragen ook elk een eigen naam, je hebt de General Joe Potter (blauwe ferry), de Richard F. Irvine (rode ferry) en de Admiral Joe Fowler (groene ferry).

Een ander park binnen het resort, Epcot, is ook bereikbaar met de monorail vanaf de grote parkeerplaats. Deze lijn werd in 1982 aangelegd.

Alle gasten kunnen gratis gebruik maken van de Disney Bussen, Ferry's en Monorail.

Themagebieden in het Magic Kingdom

Main Street U.S.A.
Main Street U.S.A. is de hoofdstraat van Magic Kingdom. Het is een nagebouwde Amerikaanse straat uit het begin van de twintigste eeuw. Je vindt er onder andere diverse winkeltjes en restaurants. Aan het einde van deze straat bevindt zich het Cinderella Castle, het symbool van het Magic Kingdom. Doordat er gebruik is gemaakt van optisch bedrog in het perspectief lijkt het kasteel meters hoog, hoewel het maar 55 meter hoog is. Ook lijken hierdoor de gebouwen in Main Street U.S.A. vrij hoog, hoewel ze redelijk klein zijn.

Aan de twee uiteinden van de straat staan twee standbeelden, één van Walt Disney met Mickey Mouse (Partners Statue), wat ook te vinden is in andere Disneyparken, en één van Roy O. Disney met Minnie Mouse (Sharing the Magic Statue).

Adventureland
Adventureland weerspiegelt de delen van de wereld die eigenlijk nog ontdekt moeten worden, zoals jungles uit Afrika, Zuid-Amerika en Azië, maar ook het Midden-Oosten mag er niet aan ontbreken. Een latere uitbreiding is een Caraïbisch plein, waarop zich de attractie Pirates of the Caribbean bevindt. In dit parkdeel kun je zelfs een heuse jungle-cruise maken, en zelf de jungle ontdekken.

Frontierland
In Frontierland kun je het Wilde Westen herbeleven, van de cowboys en indianen tot het ontdekken van de mysterieuze rivieren in Amerika. In dit parkdeel staan de échte klassieke Disneyworld-attracties, zoals Big Thunder Mountain, Tom Sawyer Island en Splash Mountain.

Liberty Square
In Liberty Square komt de Amerikaanse geschiedenis tot leven, hier waan je je in een Amerikaans revolutionair dorpje. Je kunt hier langs alle presidenten uit de geschiedenis van Amerika lopen, maar ook een ritje maken in het spookhuis Haunted Mansion. Ook kun je er het meer bevaren in een ouderwetse stoomboot.

Fantasyland
Fantasyland is het parkdeel waar de Disney-magie tot leven komt. Je vindt hier alle sprookjes- en kinderfilms terug die Disney ooit gemaakt heeft. Het is gebouwd in de typische middeleeuwse carnavaleske stijl die Disney zo goed hanteerde. Stap in een bootje en vaar door "it's a small world" en ontdek de landen van de wereld, of vlieg mee op de avonturen van Peter Pan in Peter Pan's Flight. Zoals Disney zelf ooit zei: "Fantasyland is er voor diegenen die jong van hart zijn, en die geloven dat wensen echt uitkomen als je een vallende ster ziet...".

Mickey's Toontown Fair
In Mickey's Toontown Fair bevinden zich volgens Disney de vakantiewoningen van o.a. Mickey en Minnie Mouse. Een achtbaan voor kinderen, Goofy's Barnstormer, een waterspeelplaats in en rondom Donald Ducks woonboot, de Miss Tilly, en walkthroughs door de huisjes van Mickey en Minnie Mouse maken dit parkdeel tot een kinderspeelparadijs.

Tomorrowland
In Tomorrowland bevinden zich attracties en gelegenheden die je laten denken dat je in de toekomst bent. Het moet een intergalactisch ruimtestation voorstellen, waar blauwdrukken liggen over wat we in de toekomst allemaal willen bereiken: van raketten tot ruimtewezens. De bekende achtbaan en hoogtepunt van dit themadeel is de Space Mountain, en ook de bekende autoweg Tomorrowland Speedway mag niet aan het geheel ontbreken..... de Orlando website met de meeste links.
  © 2018 Go2Orlando.nl  

Linktravel.nl | Travelaroundtheworld.nl | Go2Orlando.nl